Гройсман хоче очолити оргкомітет "Євробачення-2017"

Гройсман хоче очолити оргкомітет "Євробачення-2017"

Фото: УНІАН

За його словами, передовсім необхідно визначити план дій і місце проведення заходу.

Глава уряду України Володимир Гройсман доручив міністерству культури підготувати пропозиції щодо формування оргкомітету для проведення конкурсу "Евровидение-2017". Також він заявив про готовність його очолити.

Про це повідомляє портал 112.ua.

За його словами, передовсім необхідно визначити план дій і місце проведення заходу. Гройсман також пообіцяв, що уряд сконцентрує зусилля для залучення позабюджетних ресурсів та їх ефективного використання.

"Наше завдання, щоб ми "Євробачення" в 2017 році провели на високому організаційному рівні. Для цього все, що потрібно, ми забезпечимо", — підкреслив прем'єр.

Крім того, Гройсман вказав на необхідність створення конкурентних умов для відбору міст, які висловили бажання провести музичний конкурс, і нагадав, що питання про його перенесення в іншу країну не варто.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що Україна зможе провести "Євробачення-2017" на високому рівні.

"Ми проведемо та забезпечимо проведення "Євробачення" в Україні на високому рівні", - сказав Гройсман.

При цьому, міністр культури Євген Нищук повідомив, що Швеція витратила на проведення Євробачення-2016 14,5 млн євро. Таким чином, таку суму планують витратити і на музичний конкурс в Україні у 2017 році.

"В основному, це абсолютно спонсорські кошти різних медіакомпаній, спонсорів. Так відбувається практично завжди", - зазначив він. За його словами, проведення Євробачення-2017 – це не тільки витрати для міста, яке прийматиме конкурс, але і привабливість свого регіону і заробіток.

Втім, міністр фінансів Олександр Данилюк припустив, що Україна може передати право на проведення Євробачення іншій країні через занадто високу вартість проведення цього конкурсу. Крім того він додав, що якщо Україна все ж таки вирішить проводити конкурс, слід сформулювати, "чому ми це робимо, і яка користь від цього для держави".

Перший концерт Джамали після "Євробачення"

Перший концерт Джамали після "Євробачення"

Повʼязані теми:

Наступна публікація