Гройсман констатував, що коаліція існує лише на папері

Гройсман констатував, що коаліція існує лише на папері

Фото: ТСН.ua

Спікер ВР вважає, що нову коаліцію мають формувати старі фракції.

Коаліції "Європейська Україна" фактично не існує, оскільки три з п'яти партій з неї вийшли. Але юридичного оформлення виходу ще не відбулося, тому на папері коаліція продовжує існувати.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" сказав спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

"Де-юре коаліція є, але де-факто її немає. Ми маємо дуже чітко усвідомити, навколо чого ми можемо об'єднатись. Потрібно зробити роботу над помилками і усвідомити, що було не так, а де ми досягали успіху", - каже він.

Гройсман наполягає на тому, що потрібно зробити перезавантаження коаліції і уряду, "але не під те, хто в яке крісло може сісти, а під те, що ми будемо робити в нашій країні".

Також голова Верховної Ради вважає, що нова коаліція має бути створена тими ж п'яти фракціями, які були у старій - "Блоком Петра Порошенка", "Народним фронтом", "Самопоміччю", Радикальною партією Олега Ляшка і "Батьківщиною".

Спікер Верховної Ради розповів, чи є в парламенті коаліція

Спікер Верховної Ради розповів, чи є в парламенті коаліція

Нагадаємо, 16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Гройсман розповів, хто може увійти в нову коаліцію

Гройсман розповів, хто може увійти в нову коаліцію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація