Гройсман констатує відсутність рішення щодо виходу із політичної кризи

Гройсман констатує відсутність рішення щодо виходу із політичної кризи

Фото: УНІАН

Спікер  вважає позитивом те, що сторони "почали обговорювати реальний стан справ у країні".

Сьогодні, 14 березня, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що три тижні консультацій політичних сил не дали бажаного результату щодо виходу із політичної кризи.

"На жаль три тижні консультацій політичних сил на різному рівні не дають підстав для добрих новин. На сьогодні немає рішення щодо виходу з тієї політичної кризи, яка склалася", - сказав спікер під час спілкування із користувачами у Facebook.

Зазначимо, що Гройсман вважає позитивом те, що сторони "почали обговорювати реальний стан справ у країні".

Нагадаємо, 16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Напередодні фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду.

Своєю чергою лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд не здатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи. На сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування.

Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

 

Доброго ранку! Розпочинається відповідальний пленарний тиждень у Верховній Раді. Перш ніж провести Погоджувальну раду з фракціями Парламенту – традиційне живе спілкування з вами у LIVE-форматі. Про найголовніше

Опубликовано Volodymyr Groysman 14 марта 2016 г.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація