Гройсман – Москалю: на Закарпатті що, немає контрабанди?

Гройсман – Москалю: на Закарпатті що, немає контрабанди?

Фото: Reuters

Суперечки довкола посад на митниці продовжуються.

Заяві прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про наведення порядку на львівській митниці передував ультиматум очільника Закарпаття Геннадія Москаля. Той пішов у безстрокову відпустку, аж поки не повернуть на посаду колишнього голову місцевої митниці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Москаль звинуватив голову Фіскальної служби Романа Насірова в спробі поставити керівника митниці в особі заступника. Сьогодні головний фіскал, що був разом із прем'єром, звинувачення відкинув.

"Мені дуже навіть шкода, що губернатор найлегшим способом вибирає сказати: я тут не причетний, буду уходити, бо кандидатура митника який зараз на посаді – це кандидатура Геннадія Москаля. Він пропонував пана Колєснікова, і в нас є дуже багато питань за останні часи роботи пана Колєснікова", - пояснив керівник ДФС.

Володимир Гройсман дав Фіскальній службі три місяці для наведення ладу на митницях

Володимир Гройсман дав Фіскальній службі три місяці для наведення ладу на митницях

Натомість Гройсман пообіцяв сприяти Москалю.

"Геннадій Геннадійовичу, проблем немає, я повністю готовий підтримати вас у боротьбі з контрабандою. Що, в Закарпатті нема контрабанди? Якщо нема, то це дуже добре, я вітаю з таким великим успіхом. Але щоб її там не було – треба докладати зусиль", - заявив керівник уряду.

"Якщо я поставлений президентом України і уповноважений урядом на державне управління території, то прошу зі мною рахуватися. Минулого тижня в четвер я попереджував Адміністрацію президента, що на Закарпатті готуються зробити велику дурницю. Як можна людину з вулиці, котру на тиждень призначають помічником нардепа Пацкана, з грубими порушеннями процедури призначити заступником начальника митниці?", - відреагував на це сам Москаль.

Як повідомлялося, Гройсман пригрозив львівським митникам звільненнями. "Мій візит означає: треба швидко і ефективно змінити роботу митниці", - заявив він. За словами Гройсмана, у країні, в якій таке важке життя, контрабандні схеми - це мародерство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація