Гройсман назвав дату, коли Рада візьметься за зміни до Конституції

Гройсман назвав дату, коли Рада візьметься за зміни до Конституції

Наразі документа немає на порядку денному / Фото: УНІАН

Народні обранці розглядатимуть зміни у частині правосуддя.

Завтра, 2 лютого, Верховна Рада може розглянути зміни до Конституції в частині правосуддя.

Про це заявив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Ми плануємо завтра об 11 годині розглядати Конституцію в частині правосуддя", - цитує "Українська правда" слова глави Ради.

Гройсман додав, що сподівається на необхідну кількість голосів парламентарів.

"Я маю надію на те, що всі фракції парламенту підтримають цей законопроект", - сказав він.

Наразі на сайті Верховної Ради законопроекту немає на порядку денному.

Нагадаємо, що в суботу, 30 січня, Конституційний Суд України розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Як відомо, 28 січня під час засідання Верховної Ради нардепи вирішили відправити до Конституційного суду проект змін до Конституції у частині правосуддя. Вказаний документ є доопрацьованим. Єдина зміна -  за парламентом України залишать право на висловлення недовіри генеральному прокурору України. У першому варіанті документа вказане право мали покласти на президента.

Верховна Рада вже спрямовувала на висновок Конституційного Суд зміни до Основного Закону в частині правосуддя, але оскільки внесено зміни, то є необхідність в повторній процедурі розгляду даного питання, зокрема направлення його до КС і необхідність його висновку. Попередній законопроект КС визнав таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. Висновок було оприлюднено 22 січня.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація