Гройсман назвав дату підписання закону про вибори у Кривому Розі

Гройсман назвав дату підписання закону про вибори у Кривому Розі

Гройсман обіцяє підписати документ / Фото: УНІАН

Спікер наголосив, що главі ЦВК не вдасться маніпулювати вказаним питанням.

Глава Верховної Ради Володимир Гройсман заявив про те, що питання проведення позачергових виборів у Кривому Розі вирішиться під час засідання парламенту 26 січня.

Під час засідання Погоджувальної ради нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв заявив про те, що у тому разі, якщо 27 січня не буде оголошено про старт передвиборчої компанії у Кривому Розі, то ЦВК може не визнати вибори.

Гройсман, своєю чергою, запевнив, що підпише документ вже завтра, 26 січня, пише "Українська правда".

"Це окремий закон, з конкретними датами проведення. Тому жоден "гаспадін Охендовський" (глава ЦВК – Ред.) не зможе маніпулювати цим питанням. Бо це окремий закон, а не постанова. Жодного закону я, як голова Верховної Ради не підписав, по якому була б зареєстрована постанова про скасування результатів голосування… У вівторок відбудеться голосування, постанову буде розглянуто і я підпишу той закон", - заявив глава парламенту.

Нагадаємо, у другому турі виборів мера в Кривому Розі кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог виграв у шести із семи районів міста, однак у найвіддаленішому – Інгулецькому – зафіксували аномальну явку виборців. В результаті вибори виграв Юрій Вілкул від "Опозиційного блоку" із перевагою у сім сотень голосів. Його поспіхом оголосили мером, не розглянувши скарги опонента. 23 грудня Верховна Рада проголосувала за призначення перевиборів у місті - за таке рішення проголосувало 239 народних депутатів. Позачергові вибори мера Кривого Рогу призначили на 27 березня 2016 року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація