Гройсман назвав заяву про відставку Яценюка "виваженим вчинком, який заслуговує поваги"

Гройсман назвав заяву про відставку Яценюка "виваженим вчинком, який заслуговує поваги"

Фото: Reuters

Голова ВР висловив сподівання, що парламент утворить коаліцію, яка сформує ефективний уряд.

Заява прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку є гідним вчинком, який заслуговує поваги.

Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, пише УНІАН.

"Учора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку. І я розумію, що це був такий виважений і гідний вчинок. Можливо, і не простий, але той, який заслуговує поваги", - наголосив він.

За словами Гройсмана, наразі перед українським парламентом стоїть питання про формування нової коаліції, яка здатна сформувати "новий реформістський уряд, обрати прем'єр-міністра, забезпечити незворотність європейської інтеграції...".

До того ж голова ВР зазначив, що також важливим є відновлення економічного зростання, а відповідальність зараз лежить "на плечах кожної політичної сили парламентської, кожної фракції".

"Я розраховую на те, що буде утворена коаліція, яка дозволить сформувати таким чином владу, щоб вона була ефективною і зможе відповідати на ті виклики, які наразі є".

Нагадаємо, що в неділю, 10 квітня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку. Відповідне рішення Яценюк оголосив у своєму зверненні, яке було опубліковано на його офіційній сторінці у Facebook. Глава уряду зазначив, що подання про складання повноважень буде внесено до Верховної Ради у вівторок, 12 квітня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація