Гройсман підписав поправку до скандального закону про електронні декларації

Гройсман підписав поправку до скандального закону про електронні декларації

Фото: УНІАН

Електронне декларування доходів чиновників може бути впроваджене вже у 2016 році.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закон, який пришвидшує введення електронного декларування доходів чиновників.

Закон №3755 передали на підпис президенту, йдеться у повідомленні.

У Держбюджеті-2016 впровадження електронних декларацій було відтерміновано до 1 січня 2017 року. Підписана Гройсманом поправка передбачає скасування цієї норми і, таким чином, електронне декларування доходів чиновників може бути впроваджене вже у 2016 році.

Раніше представник ЄС в Україні Ян Томбінський закликав привести у відповідність до міжнародних стандартів закон про електронне декларування. Він зазначає, що більшістю "безвізових законів" у Європі задоволені. Проблеми виникли лише із законом про електронне декларування, у нинішньому вигляді він не допоможе створити систему контролю активів. 

Частина депутатів заявила, що зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій держслужбовців насправді дозволили народним обранцям приховувати свої статки в деклараціях. Крім того, законом на рік було відкладено настання кримінальної відповідальності за неправдиві дані.

ЄС має претензії до безвізового пакету від українських депутатів

ЄС має претензії до безвізового пакету від українських депутатів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація