Гройсман поспілкувався з Насіровим і Москалем

Гройсман поспілкувався з Насіровим і Москалем

Фото: УНІАН

Пізніше стали відомі подробиці зустрічі. 

Очільник закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова Державної фіскальної служби Роман Насіров провели зустріч разом з прем'єром Володимиром Гройсманом.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

"10 травня відбулася зустріч Володимира Гройсмана з Геннадієм Москалем і Романом Насіровим", - читаємо у повідомленні.

Пізніше стали відомі подробиці зустрічі. 

Сторони обговорили питання боротьби із зловживаннями на митниці, зокрема контрабандою, а також зміни системи роботи митниці загалом.

"Питання роботи державної митної служби і питання ефективності надходжень до бюджету від митних платежів є абсолютно актуальним сьогодні і має бути абсолютно публічним на усіх митницях країни", – заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр підкреслив, що в усій системі митниць, починаючи з головних департаментів та завершуючи місцевими митницями і пунктами пропуску, існують різні тіньові схеми контрабанди, які не додають до Державного бюджету десятки мільярдів гривень через несплату податків. "Це кошти військових, кошти пенсіонерів, кошти освіти, кошти охорони здоров'я, врешті-решт благополуччя кожного українця", – наголосив він.

"Нам потрібно тут поставити край, – заявив Володимир Гройсман. – Наше завдання – спільне: ми маємо навести лад у системі митниці таким чином, щоби усі товари, які перетинають кордон, були розмитнені чесно, без застосування різних підходів, у тому числі заниження митної вартості".

Голова Уряду зауважив, що розраховує на те, що місцева влада та керівництво обласної державної адміністрації візьме на себе повноту відповідальності за порядок на митниці та викорінення так званих сірих і чорних контрабандних схем.

Голова Уряду також зауважив, що продовжуватиме поїздки на митниці.

Прем'єр-міністр наголосив, що необхідно провести аналіз усіх кадрових рішень на митницях, що були прийняті до 1 травня, зокрема в останніх числах квітня. "Я думаю, що є призначення, які не личать сьогодні державній митній службі. 

Прем'єр-міністр зазначив, що відповідальність за зловживання на митниці буде жорсткою. "Застерігаю усіх керівників областей, голів адміністрацій: якщо хтось думає, що він може одного "схемщика" замінити на іншого, то він глибоко помиляється. Так не буде. Має бути тільки публічність, відкритість і ефективність", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Гройсман пригрозив львівським митникам звільненнями. "Мій візит означає: треба швидко і ефективно змінити роботу митниці", - заявив він. За словами Гройсмана, у країні, в якій таке важке життя, контрабандні схеми - це мародерство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація