Гройсман розповів, коли підпише закон про вибори у Кривому Розі

Гройсман розповів, коли підпише закон про вибори у Кривому Розі

Гройсман пояснив, коли підпише закон / Фото: УНІАН

Глава парламенту не підтримав активістів, які оголосили голодування. 

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив про те, що наразі не може підписати закон щодо проведення дострокових виборів у Кривому Розі  через норму закону.

За його словами він попереджав керівника фракції "Самопоміч" Олега Березюка, що не може підписати закон через зареєстровану постанову про скасування голосування.

"Народні депутати не можуть не знати, що існує жорстка норма закону, яка забороняє мені підписувати закон про вибори в Кривому Розі, у разі зареєстрованої постанови про скасування результатів голосування. Тим більше, що я одразу інформував про цю ситуацію керівника фракції "Самопоміч" Олега Березюка, оскільки саме ця фракція була ініціатором відповідного законопроекту ", - с цитує "Інтерфакс-Україна" слова Гройсмана.

Глава парламенту заявив, що оголошення голодування у стінах парламенту викликає в нього подив і додав, що обов'язкову підпише постанову, якщо за неї проголосують депутати.

"Відповідна постанова буде поставлена  на розгляд Верховної Ради на черговому пленарному тижні одразу після отримання висновку профільного комітету, тобто вже на наступному тижні. Таким чином, це не створює ніякої загрози для своєчасного проведення виборів. Тому я не бачу ніякого сенсу влаштовувати будь-які акції ", - наголосив спікер.

У другому турі виборів мера в Кривому Розі кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог виграв у шести із семи районів міста, однак у найвіддаленішому – Інгулецькому – зафіксували аномальну явку виборців. В результаті вибори виграв Юрій Вілкул від "Опозиційного блоку" із перевагою у сім сотень голосів. Його поспіхом оголосили мером, не розглянувши скарги опонента. 23 грудня Верховна Рада проголосувала за призначення перевиборів у місті - за таке рішення проголосувало 239 народних депутатів. Позачергові вибори мера Кривого Рогу призначили на 27 березня 2016 року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація