Гройсман вирішив сконцентруватися на тарифах і вугіллі

Гройсман вирішив сконцентруватися на тарифах і вугіллі

Фото: sodahead.com

Скільки, чому і кому платить споживач – в уряді обіцяють розібратися.

Звідки тариф і звідки вугілля. У Кабміні зацікавилися системою розрахунків за цей вид палива, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нацкомісія у сфері енергетики запропонувала рахувати його вартість в Україні за ціною біржі у Роттердамі плюс транспортні витрати на доставку. Без них це майже 1600 гривень за тонну вугілля.

До цього Україна купувала вугілля по 1300 гривень. Експерти впевнені – цей тягар нестимуть споживачі. Приватні компанїї і сепаратисти лише збагачуються. Адже переважно вугілля постачають компанії Ріната Ахметова і чимала частина потрапляє із нелегальних копанок на окупованих територіях Донбасу.

У Кабміні кажуть, що вже розбираються в ситуації. За законом, уряд може перевірити, чи не завищила комісія ціну, і звідки все ж таки потрапляє до України саме вугілля.

"Ми повинні дати прозорий тариф на електроенергію, використовуючи абослютну прозорість в тому числі і щодо закупівель вугілля. На цьому я концентруюсь і буду цим питанням займатись", - пообіцяв прем'єр Володимир Гройсман.

Минулого місяця міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш підтвердив, що Україна отримує вугілля з окупованих територій Донбасу.

Уряд зацікавився тим, як формується ціна на вугілля

Уряд зацікавився тим, як формується ціна на вугілля

Повʼязані теми:

Наступна публікація