Гройсман вважає, що Абромавичус ще може повернутися в уряд

Гройсман вважає, що Абромавичус ще може повернутися в уряд

Фото: Reuters

На його думку, Рада здатна вирішити урядову кризу.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус може повернутися в уряд.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Рада", передає Інтерфакс-Україна.

Гройсман зазначив, що йому приємно, що реформатори публічних закупівель погодилися залишитися в міністерстві без Абромавичуса.

"А далі буде визначено з точки зору того, що і міністр економіки також повернеться в уряд і може відзвітувати перед Верховною Радою", - сказав спікер парламенту.

На думку Гройсмана, урядову кризу можна розв'язати за допомогою Ради.

"Я переконаний в тому, що в парламенті має бути вирішено це питання, оскільки саме парламент створив цей уряд і парламент цю урядову кризу має вирішити", - сказав він.

Спікер нагадав, що в понеділок керівники фракцій коаліції зустрінуться з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і будуть обговорювати подальші кроки уряду.

Айварас Абромавичус висуває свої вимоги

Айварас Абромавичус висуває свої вимоги

Нагадаємо, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус остаточно вирішив не змінювати свого рішення - він не відкликатиме свою заяву про відставку.

Як повідомлялося, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко.

Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

4 лютого після зустрічі президента Петра Порошенка з послами країн G7 уряд зібрався на позачергове засідання. На ньому було оголошено, що чотири міністри, які раніше з різних причин написали заяви про відставку, відкликають їх. Це зробили міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не йде у відставку, а буде працювати разом однією командою. На тлі зростаючої спекуляції навколо розпаду уряду, прем'єр Арсеній Яценюк закликав до єдності. Яценюк і президент Петро Порошенко попросили Абрамавичуса знову приєднатися до уряду, але він відмовився, незважаючи на обіцянки, що міністри будуть захищені від політичного тиску.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація