Гройсман: Україна отримає безвізовий режим з ЄС у 2016 році

Гройсман: Україна отримає безвізовий режим з ЄС у 2016 році

Фото: ТСН.ua

Українській владі залишилося вирішити два питання.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман запевняє, що у 2016 році Україна отримає безвізовий режим з Європейським Союзом. Голова парламенту додав, що рішення може бути прийнято навіть у першому півріччі цього року.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Вищі посадові особи Європейського Союзу мене запевнили, що у 2016 році безвізовий режим дійсно буде. Є лише два питання, які потрібно вирішити - створити Національне агентство запобігання корупції і внести декілька технічних змін… до закону про електронні декларації", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, що Рада міністрів закордонних справ країн ЄС розгляне питання надання Україні безвізового режиму в березні або червні 2016 року. Між іншим, у Transparency International заявили, що Україна може втратити перспективу безвізового режиму.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Єврокомісія відтермінує подачу Раді ЄС законодавчої ініціативу щодо скасування віз для українців.

Як відомо, останній закон з необхідних для скасування віз було ухвалено Радою 18 лютого. Закон передбачає можливість НАБУ не тільки арештовувати активи корумпованих чиновників, але й розпоряджатись ними.

Гройсман розповів, коли буде безвізовий режим з ЄС

Гройсман розповів, коли буде безвізовий режим з ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація