Гройсман записав відео про готовність очолити Кабмін

Гройсман записав відео про готовність очолити Кабмін

Володимир Гройсман / Фото: Право на владу

Він нагадав, що очолив Вінницю у 28 років і тепер вона є одним із перших міст за якістю життя в Україні.    

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман переконує, що готовий взяти на себе відповідальність очолити новий Кабінет міністрів і працювати з оновленою коаліцією.

"Цей політичний тиждень є ключовим. Ми й так перебуваємо сьогодні в досить серйозній кризі... Я вважаю, що політичні сили мають це усвідомлювати і знайти вихід із ситуації", - наголосив він у відео, оприлюдненому на його сторінці у Facebook.

Він нагадав, що минулого тижня йому запропонували очолити новий уряд.

"Якщо б мені дали можливість опиратися на справжню реформістську коаліцію і формувати в уряді ядро тих, хто готовий робити справжні, відверті й відкриті реформи – я можу взяти на себе відповідальність", - сказав Гройсман. 

"Я знаю свій власний досвід, коли у 28 років був обраний міським главою. Тоді Вінниця була останнім (містом) у всіх визначеннях щодо якості життя. Сьогодні багато років поспіль Вінниця є одною з перших за якістю життя. Я переконаний, що і Україна має бути першою серед країн Європи за якістю життя і це складний шлях, за один рік ми його не вирішимо. Але треба іти дуже твердо, спираючись на підтримку громадянського суспільства, експертного середовища і постійно взаємодіяти з громадянами", - заявив Гройсман.

Усім доброго понеділка і вдалого тижня. Традиційно спілкуюся з вами про найважливіше у форматі live.

Posted by Volodymyr Groysman on Sunday, March 27, 2016

Раніше 12-й позачерговий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" рекомендував фракції "БПП" підтримати кандидатуру чинного спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України

Як відомо, раніше деякі представники БПП заявили, що кандидатуру Гройсмана засіданні фракції не узгоджували.

Останніми тижнями йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. 

Міністр фінансів Наталія Яресько також висунула свою кандидатуру на посаду глави Кабміну. Вона заявила, що має намір зібрати уряд технократів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація