Гучні суперечки і сварки. Найєм розповів про скандальне засідання фракції "БПП"

Гучні суперечки і сварки. Найєм розповів про скандальне засідання фракції "БПП"

Найєм звинуватив Луценка в маніпуляціях / Фото: УНІАН

На зустрічі народні депутати обговорювали, зокрема, відставку Айвараса Абромавичуса.

Народний депутат Мустафа Найєм звинуватив Луценка в маніпуляціях під час скандального засідання фракції "БПП".

Як написав він на своїй сторінці у Facebook, на зустрічі народні депутати "голосно сперечалися". "Керівництву фракції чомусь весь час хочеться провести вододіл між тими, хто відкрито говорить про помилки та іншою частиною фракції. Це відбувається кожен раз, коли немає контраргументів і доводиться апелювати до емоцій", - зазначив політик.

Найєм повідомив, що сварка сталася після того, як він висловив думку про мовчання фракції у відповідь на вчорашні заяви міністра Айвараса Абромавичуса. На думку Мустафи Найєма, обрана тактика замовчування згубна для всіх членів фракції і нічим не відрізняється від того, як в подібних ситуаціях поводилися всі пропрезидентські фракції в Україні - починаючи від Нашої України і закінчуючи Партією регіонів.

"Нашим виборцям важлива наша чітка, артикульована позиція і - найголовніше! - що ми в зв'язку з цим робимо. В іншому випадку, люди мають право судити так, як їм заманеться. Наприклад, звинувачення на адресу Ігоря Кононенка корупції, очевидно, б'ють по репутації всієї фракції. І хочемо ми того чи ні, засовуючи голову в пісок, ми в кращому випадку стаємо клоунами цього цирку, а в гіршому - співучасниками якихось схем", - впевнений політик.

Він також додав, що Луценко, не знайшовши кращої відповіді, почав доводити, що корупціонерами була названа вся фракція. "Очевидно, це маніпуляція. У фракції велика кількість нормальних порядних людей, які чесно прожили своє життя і не мають жодного стосунку ні до міністерства, ні до економіки, ні до корупції. Чому вони повинні нести відповідальність за чужі розбірки? І найголовніше - хто і за яким правом змушує їх бути частиною цього скандалу і виправдовуватися за чужі помилки?!", - обурений народний обранець.

Ми знову голосно сперечалися на засіданні БПП. Керівництву фракції чомусь весь час хочеться провести вододіл між тими...

Posted by Mustafa Nayyem on Thursday, February 4, 2016

Депутат Мустафа Найєм визнав, що українцям "все одно, наскільки демократична у нас на засіданнях дискусія". "Це взагалі не досягнення. Цим пишалися "регіонали", хвалитися цим вже ознака поганого тону, це повинно бути нормою", - констатував представник "БПП".

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко. Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація