Гузар назвав бажання ідеалізувати Леніна і Сталіна душевною хворобою

Гузар назвав бажання ідеалізувати Леніна і Сталіна душевною хворобою

На думку Гузара, Україні варто позбутись ленінів і сталінів / Фото: credo-ua.org

Колишній глава УГКЦ вважає, що пам'ятники комуністичним вождям треба усунути з вулиць України.

Україна рано чи пізно має позбавитись пам'ятників комуністичного минулого.

Таку думку висловив архієпископ Української греко-католицької церкви, її колишній глава Любомир Гузар, повідомляє Gazeta.ua.

"Пам'ятник – це не тільки зовнішня окраса вулиць, це показ цінностей нашого народу. На жаль, є ще багато людей, для яких Ленін, Сталін є ідеальними, майже божественними. Але це символи, що нищили Україну. Це вже душевна хвороба", - зазначив Гузар.

Він припустив, що 20 років замало, аби вимерло покоління, яке ідеалізувало Леніна. Тому усувати старі символи треба поступово.

Архієпископ нагадав, що скоро в Україні відбуватиметься чемпіонат Європи з футболу. І люди, які приїдуть на змагання, судитимуть про українців, дивлячись на пам'ятники.

"Я не маю ніякого сумніву, що наші вулиці очистяться від цих пам'ятників. У школах діти вже не знають, хто такий Ленін. Вони не будуть зберігати ці пам'ятники", - додав Гузар.

Нагадаємо, нещодавно нардеп від КПУ заявив, що пам'ятники Сталіну необхідно поставити по всій Україні, а в західних областях - взагалі по два монументи в кожному населеному пункті.

Читайте також:

УГКЦ: Московський патріархат виношує ідею приєднання України до Росії

Греко-католики написали Януковичу жорсткий лист

У КПУ вважають, що пам'ятники Сталіну треба ставити як хрести

Повʼязані теми:

Наступна публікація