Харківська міська рада визнала Росію країною-агресором

Харківська міська рада визнала Росію країною-агресором

Міська рада двічі відмовлялася голосувати за це рішення / Фото: bbc.com

За таке рішення проголосували 69 депутатів.

Харківська міська рада підтримала постанову ВР України та на позачерговому засіданні визнала Російську Федерацію  країною-агресором.

За таке рішення проголосували 69 депутатів ради. Проти виступили четверо.

"Розглянувши звернення голови Харківської обласної державної адміністрації, Харківська міськрада вирішила підтримати постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року "Про звернення Верховної Ради України до організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентській асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї ГУАМ, національним парламентам держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором", - йдеться у рішенні депутатів.

Двоє депутатів наголошували, що прийняття такого рішення не входить до компетенції міськради, зокрема, депутат від "Комуністичної партії України" Олексій Перепелиця.

Проте активісти переривали їхній виступ вигуками "Ганьба!" та "Чемодан, вокзал, Росія!"

Нагадаємо, що це була третя спроба міської ради Харкова визнати Росію агресором. 24 червня депутати удруге відмовлялися включати до порядку денного питання про визнання Росії країною агресором. Тоді міський глава Харкова Геннадій Кернес пояснив відмову міськради тим, що вона перебуває поза політикою. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація