"Хочете прем'єра - беріть прем'єра". Народний фронт заявив про свої пропозиції для нової коаліції

"Хочете прем'єра - беріть прем'єра". Народний фронт заявив про свої пропозиції для нової коаліції

Арсеній Яценюк / Фото: УНІАН

У їхній підготовці брав участь чинний очільник уряду Арсеній Яценюк.

У фракції "Народний фронт" заявляють, що вже підготували та готові представити пропозиції до нової коаліційної угоди.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар у п'ятницю, повідомляє прес-служба "НФ".

Вона зазначила, що у розробці пропозицій до нової коаліційної угоди особисто брав участь прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і наголосила, що йдеться саме про коаліційну угоду, а не про програму дій уряду, яку має розробляти кандидат у прем'єри.

"Ми направили ці пропозиції і готові будемо сьогодні пред'явити українському суспільству та нашим партнерам по майбутній коаліції абсолютно дороблену коаліційну угоду з усіма нашими підписами", - сказала Сюмар.

"Коли країна знаходиться в таких умовах (війни й економічної кризи, - ред.), огидно займатися політичними торгами й ігрищами. Тому ми вкотре закликаємо: хочете прем'єра - беріть прем'єра, хочете ще щось - беріть ще щось, але будьте відповідальним перед українським народом та державою!", - додала вона.

Сюмар закликала усі депутатські фракції розробити та оприлюднити свої конкретні пропозиції до коаліційної угоди.

Вона також переконує, що "Народний фронт" вітатиме участь усіх демократичних проукраїнських фракцій у майбутній  коаліції, оскільки "коаліція на чотирьох – це краще, ніж коаліції на трьох чи двох".

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що фракції "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" вирішили формувати коаліцію без участі "Батьківщини" та "Радикальної партії". Відповідальність за створення нової коаліції, за даними ЗМІ, покладена на народних депутатів Ігоря Кононенка і Сергія Березенка (обидва представляють у парламенті БПП), від "Народного фронту", близького до Арсенія Яценюка, Андрія Іванчука, а також на заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука, який може увійти до нового уряду.

При цьому, президент США Барак Обама заявив, що погодить виділення 1 млрд дол кредитних коштів Україні лише в разі створення в країні нової коаліції та уряду.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація