Холодницький продав стареньку Mitsubishi та купує Volkswagen

Холодницький продав стареньку Mitsubishi та купує Volkswagen

Фото: УНІАН

Антикорупційний прокурор став першим, хто заповнив нову електронну декларацію.

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заповнив електронну декларацію. Йому довелося відповісти на сотні питань на кількох десятках електронних сторінок, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я сам проживаю, з котом. Кота не варто заповнювати", - з гумором реагував прокурор на скрупульозних процес заповнення рядків анкети. Декотрі викликали в нього питання. Зокрема, декларація вимагає вказати не лише банківські рахунки, але й готівку. Це насторожує антикорупційного прокурора, бо документ у майбутньому можуть побачити не лише податківці, але й негідники та бандити. Для яких неважко дізнатися, де живе людина.

Стало відомо, якими статками володіє Антикорупційний прокурор Холодницький

Стало відомо, якими статками володіє Антикорупційний прокурор Холодницький

Крім грошей, у новому електронному документі треба вказувати навіть коштовності та подарунки. В антикорупційного прокурора нова декларація суттєво відрізняється від попередньої – з'явилося власне житло і змінилася машина. "У 2016 році я оформив спадщину на квартиру, в якій проживаю. Плюс відкрию таємницю: продав машину, яка була в декларації. У мене Mitsubishi Outlander був 2007 року. І зараз хочу придбати, в принципі, вже знайшов Volkswagen", - пояснив Холодницький.

Електронні декларації високопосадовці України заповнюватимуть з 15 серпня до 15 жовтня. З нового року це муситимуть робити практично всі держслужбовці. Головна перевага такого декларування у відкритості, переконують розробники. Тепер усі про всіх усе знатимуть: будь-який громадській активіст, журналіст може отримати доступ до цих відомостей.

Антикорупційний прокурор анкету заповнив у тестовому варіанті. Далі естафету передає своїм колегам. За традицією вибрав трьох: Генпрокурора України Юрія Луценка, директора НАБУ Артема Ситника та головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Раніше у липні Холодницький заявив про неймовірні суми, які вилучили в борців із податковими злочинами в Києві. Під час обшуків в службовому кабінеті одного з керівників слідчого управління вилучено близько 300 тис. доларів, більше 100 тис. євро, понад 30 тис. фунтів стерлінгів та 1,5 млн гривень.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація