Холодницький прокоментував "таємну" нагороду від Порошенка

Холодницький прокоментував "таємну" нагороду від Порошенка

Холодницький прокоментував нагороду від президента / Фото: УНІАН

Антикорупційний прокурор не вважає відзнаку вартою скандалу.

30-річний антикорупційний прокурор Назар Холодницький прокоментував підвищення його президентським указом до радника юстиції третього класу, що відповідає військовому званню генерал-майора. За словами посадовця, нічого надзвичайного не сталося, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Холодницький запевнив, що нового мундира не шитиме, бо за два місяці прокурорська форма скасовується. А на виконання службових обов'язків регалія якщо і вплине, то лише позитивно.

"Дехто вважає, що це нагорода. А це знаки, які присвоюють відповідно до посади. Я це розцінюю, як вияв довіри – і суспільства взагалі, і президента, обраного більшістю населення. І як стимул для подальшої роботи. Активної роботи. Я це так розцінюю, не більше", - заявив антикорупційний прокурор.

Також Холодницький спростував секретність указу про присвоєння службового рангу.

"Цей указ не є таємним. Грифу таємності в ньому немає. Не знаю, чому вирішили, що він таємний. Може, тому, що його немає на сайті", - пояснив він.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко підвищив у званні кількох очільників силових відомств. Указ вийшов іще 31 грудня, але не був оприлюднений.

Серед підвищенних у званні, зокрема, головний військовий прокурор Анатолій Матіос призначений державним радником юстиції другого класу – це генерал-лейтенант. Радником юстиції третього класу, тобто генерал-майором, окрім Холодницького, став і заступник генпрокурора 35-річний Роман Говда, а також керівник особистої безпеки Порошенка Юрій Федоров.

Петро Порошенко таємним указом підвищив у званні чотирьох очільників силових відомств

Петро Порошенко таємним указом підвищив у званні чотирьох очільників силових відомств

Повʼязані теми:

Наступна публікація