Імена, дати та суми: оприлюднено "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Імена, дати та суми: оприлюднено "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Фото: УНІАН

"Українська правда" оприлюднила частину документу.

У вівторок, 31 травня, "Українська правда" оприлюднила частину так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Видання оприлюднило спецпроект, у якому можна побачити "амбарну книгу витрат Партії регіонів".

У документі можна побачити кому, скільки та за які саме послуги платила партія у 2012 році.

 

 

Біля кожного прізвища стоїть підпис того, хто отримував "видатки". Як зауважив народний депутат від БПП Сергій Лещенко на прес-конференції, присвяченій оприлюдненню архіву, правдивість прізвищ ґрунтується на підписах у деклараціях фігурантів документу.

Утім, нардеп пояснив, що відповідність підписів посадовців має перевіряти слідство.

Загальна сума витрат дорівнює більше 66 мільйонів доларів. Ці гроші регіонали витратили "на партійні потреби" менш ніж за шість місяців 2012 року.

У спецпроекті зауважено, що наразі опрацьовані та оприлюднені ті сторінки, які є у розпорядженні редакції. Частина інформації в документах відсутня.

Зокрема, немає відомостей про витрати регіоналів з початку жовтня до 23 листопада 2012 року. Таким чином, відсутні дані про основний період парламентської кампанії 2012 року.

Серед імен, які фігурують в амбарній книзі, "як колишні, так і нинішні депутати, екс-міністри, члени Центральної виборчої комісії, топ-менеджери телеканалів, керівники соціологічних служб і політтехнологи". 

Зокрема, у списках постійно фігурує Віталій Калюжний та чинний нардеп Євген Геллер.

Крім того, у списку неодноразово з'являються прізвища нинішнього голови ЦВК Михайла Охендовського та екс-міністра юстиції Олени Лукаш. 

Згідно із "амбарною книгою", екс-нардеп Ігор Рибаков отримав 50 тисяч доларів "за голосування у ВР". До слова, підпис у документі співпадає з підписом політика у власній декларації. 

Фігуранти чорної бухгалтерії Партії регіонів from tsnua
Наступна публікація