Іменинниця Тимошенко на відкритті Ради у повному параді охоче спілкувалася з пресою

Іменинниця Тимошенко на відкритті Ради у повному параді охоче спілкувалася з пресою

Тимошенко відзначає відкриття Ради і день народження / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Відкриття парламенту нового скликання відбулось у дружній та піднесеній атмосфері.

На відкриття ВР завітали всі колишні президенти України, окрім Віктора Януковича. Прибув до Ради і чинний президент Петро Порошенко, повідомляє ТСН.День.

Урочисту присягу зачитував не регіонал Юхим Звягільський, якого дуже не хотіли бачити патріотично налаштовані представники парламенту, а текст зачитав Олександр Турчинов, який за ним хором повторили всі депутати.

Депутати вшанували хвилиною мовчання Небесну сотню та загиблих у військових діях на Сході. На великий екран вивели текст присяги Надії Савченко, яка зараз перебуває у СІЗО у Москві.

Після цього було оголошено технічну перерву – для отримання карток. Обійшлось без сутичок, але не без гучних заяв. Дмитро Ярош заявив, що не збирається називати представників "Опозиційного блоку" колегами, і спілкуватися з ними не хоче. Представники "Опозиційного блоку" були у кулуарах небагатослівними.

Натомість ошатна іменинниця Юлія Тимошенко з "фірмовою" косою охоче спілкувалася з пресою і ділилася планами щодо існування нової коаліції. Каже, що тепер все буде інакше. Також нагадала, що "Батьківщина" не претендує на посади.

"Я хочу в день відкриття парламенту, і до речі в свій день народження, побажати коаліції єдності, не може бути жодного питання, яке б могло коаліцію розділяти", - побажала Тимошенко.

Нагадаємо, у перший день Ради новообрані народні депутати охоче фотографувались один з одним, але не поспішали до преси.

Народні депутати восьмого скликання хором присягнули на вірність народу

Народні депутати восьмого скликання хором присягнули на вірність народу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація