Інтерпол поновив розшук братів Клюєвих та Ставицького

Інтерпол поновив розшук братів Клюєвих та Ставицького

Фото: УНІАН

Організація відхилила апеляції колишніх соратників Януковича.

Міністерство внутрішніх справ України отримало від Інтерполу повідомлення про завершення розгляду справ щодо розшуку соратників Януковича Андрія та Сергія Клюєвих, а також Едуарда Ставицького.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За словами міністра, Комісія дійшла висновку, що розшук колишніх посадовців часів Януковича та нардепа від "Опозиційного блоку" за допомогою каналів зв'язку та інших інструментів Інтерполу не суперечить Статуту та Правилам Організації.

"Після тривалої процедури перевірки в файловій апеляційній комісії Інтерполу в Ліоні наша позиція визнана правильною по відношенню до тих, хто апелював, і за позовом України всі троє в міжнародному розшуку по всьому світу", - пояснив Аваков.

У документів від Інтерполу мовиться, що доступ до розшукових файлів Андрія Клюєва розблоковано з 30 березня цього року, Сергія Клюєва – з 31 березня, а Едуарада Ставицького – з 1 квітня.

 

ТРОЕ В ИНТЕРПОЛЕ: Міністерством внутрішніх справ України отримана інформація про завершення Комісією з контролю за файл...

Опубліковано Арсеном Аваковим 4 квітня 2016 р.

Нагадаємо, 21 січня 2015 року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича і його соратників. Тоді Разом з Януковичем у розшук по лінії Інтерполу оголосили екс-прем'єра Миколу Азарова, сина Януковича Олександра, екс-главу МОЗу Раїсу Богатирьову, екс-міністра фінансів Юрія Колобова та екс-керівника Укртелекому Георгія Дзекона.

21 липня в українському бюро Інтерполу заявили, що доступ до інформації про розшук екс-президента України Віктора Януковича та його соратників тимчасово призупинений.

18 листопада начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що Інтерпол не оголошує у розшук Януковича та його наближених осіб, причетних до розстрілів на Євромайдані, називаючи таке переслідування "політично вмотивованим".

Пізніше у Генпрокуратурі заявили, що Інтерпол не знімав з розшуку чиновників екс-президента Віктора Януковича. Прокурор ГПУ Владислав Куценко пояснив, що сторінки щодо розшуку цих осіб відсутні на сайті через скарги, які подали їхні захисники до комісії з контролю за файлами Інтерполу.

Колишній голова Адміністрації президента Андрій Клюєв був оголошений у розшук після його зникнення 28 лютого 2014 року.  Його підозрюють у причетності до скоєння масових вбивств, а також у привласненні коштів в особливо великих розмірах.

Правоохоронці шукають народного депутата Сергія Клюєва, аби вручити йому повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Політикові закидають шахрайство та розкрадання бюджетних коштів.

16 червня генпрокурор України вніс у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Сергія Клюєва. Рада позбавила недоторканності нардепа, після чого той намагався вилетіти до Австрії.

Екс-міністра енергетики України Едуард Ставицький розшукується Україною за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні його шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Чому «сім'ю» більше не шукає Інтерпол

Чому «сім'ю» більше не шукає Інтерпол

Повʼязані теми:

Наступна публікація