Інтерпол у Сербії затримав українського бізнесмена, який привласнив 20 млн грн

Інтерпол у Сербії затримав українського бізнесмена, який привласнив 20 млн грн

Фото: УНІАН

Наразі вирішується питання щодо екстрадиції бізнесмена до України.

За матеріалами СБУ у Сербії Інтерпол затримав українського агробізнесмена, який привласнив 20 мільйонів державних коштів.

При спробі в'їзду до Сербії з однієї з сусідніх країн, за матеріалами Служби безпеки України, співробітники Інтерполу затримали черкаського агробізнесмена, який привласнив майже двадцять мільйонів державних коштів.

Засновник та власник локального сільгоспвиробника з Черкащини уклав у 2014 році контракт із зерновим оператором "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Аграрії отримали майже двадцять мільйонів гривень за закупівлю в них зернових майбутнього врожаю.

Співробітники спецслужби встановили, що агропідприємство не забезпечило поставки у встановлені терміни, бізнесмен привласнив державні гроші й тривалий час переховувався за кордоном. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, підприємця було оголошено у міжнародний розшук.

Наразі вирішується питання щодо екстрадиції бізнесмена до України. Триває досудове слідство.

У Краматорську прокуратура та СБУ викрили підприємство на привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

У 2015 році міська влада уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю на проведення будівельних робіт в закладах і установах органів місцевого самоврядування. Загальна сума договорів склала понад 3 млн грн.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація