Інтрига у косі. Коли Тимошенко зраджує фірмовій зачісці

Кожна поява лідерки "Батьківщини" з новим іміджем викликає бурхливі обговорення.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не розлучається з фірмовою зачіскою близько 15 років. На початку плетіння цієї зачіски Юлія Володимирівна експериментувала – могла зробити цю зачіску на хвилястому волоссі чи гралася із товщиною плетіння. Найбільш впізнаваного вигляду коса політика набула у 2005 році і з тих пір змінюється мало.

Фото: УНІАН

Із косою Юлія Тимошенко не розлучалась навіть у найскладніші для неї часи – з цією зачіскою була на Помаранчевому майдані, в такому образі ходила на суди, коли її засудили до ув'язнення. Навіть у лікарні залишалась вірною своєму іміджу – тоді у Мережі поширились фото з лікарняного ліжка, де лідерка "Батьківщини" лежить із косою. І з в'язниці Юлія Володимирівна вийшла, гордо несучи на голові фірмову косу.

Фото: УНІАН

Тому будь-яка нова зачіска екс-прем'єрки викликає шквал обговорень, причому у волоссі Тимошенко намагаються вбачати її політичні наміри.

Так сталося й сьогодні, 16 лютого, коли депутатка прийшла до Ради із розпущеним прямим волоссям та в окулярах. Окрім численних жартів та порівнянь із вчителькою, зміну іміджу всерйоз пов'язували із можливою відставкою Кабміну. Розпустила косу – розпустять уряд. Так само було й 2007 році, коли до Верховної Ради Тимошенко прийшла із розпущеним хвилястим волоссям. На засіданні її політсила докладала зусилля до того, аби розпустити парламент.

Фото: wikipedia.org

"Розпустивши косу, Тимошенко зав'язала інтригу 2007 року", – так говорив політолог Фесенко. Зачіска не підвела – парламент того року було розпущено.

Із новим іміджем Юлія Тимошенко пішла у змагання за президентське крісло у 2014 році. На зміну косі прийшов охайний жмут на потилиці. В такому образі тодішня кандидатка в президенти зустрічалась з виборцями, брала участь у офіційних заходах та прийшла на виборчу дільницю. Цей образ не допоміг Тимошенко очолити державу, та для першого виступу у Верховній Раді після звільнення з колонії політик також обрала цей стиль.

У рідкісних та таких помітних змінах іміджу Тимошенко вбачали і бажання "більше сподобатись українцям", і "бажання зробити з політика святу", та Юлія Володимирівна пояснює все просто: "Жінки іноді міняють зачіски".

Волю своєму незмінно білявому волоссю Тимошенко дає під час напівформальних зустрічей. Наприклад, під час зустрічі з міністром закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, Тимошенко заплела "неохайний" хвіст та прикрасила волосся золотистим обідком.

Фото: УНІАН

Та найбільше вражає Юлія Володимирівна своїми святковими образами – і зачісками, і вбраннями. Хоча стилісти й дорікають політику зловживанням білим одягом, улюблений колір Тимошенко не забуває. Декольтованою білою сукнею політик здивувала кілька років тому під час відвідання опери...

Фото: "Батьківщина"

...у білій сукні фасону "П'ятий елемент" депутатка відсвяткувала день народження минулого року.

Фото: Знай.ua

Довго обговорювали вечірній образ Юлії Тимошенко, у якому вона святкувала весілля доньки Євгенії.

Сама Тимошенко, знана модниця та любителька шопінгу, до обговорень свого одягу та зачісок відноситься з гумором. Ще за часів свого прем'єрства політик жартувала: "Мене завжди критикують за сукні та Міністерство оборони – дві такі крайнощі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація