Італійський журнал викликав обурення українського МЗС, зобразивши Крим територією Росії

Італійський журнал викликав обурення українського МЗС, зобразивши Крим територією Росії

Фото: rferl.org

МЗС вже звернулося до редакції видання з вимогою виправити помилку на карті.

В Італії видання "Лімес" у статті про активність російських військових протягом 2015 року у підсумковому номері позначило на карті Крим частиною Росії.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-службі МЗС України.

Як зазначається, посол України в Італії Євген Перелигін кілька днів тому вже звернувся до редакції журналу з вимогою привести карти у відповідність до норм міжнародного права.

 "Серед іншого, у своєму листі український дипломат зазначив, що технічна помилка чи свідома провокація, яка є викликом територіальній цілісності України, ігнорують консолідовану позицію ЄС і ООН про невизнання окупації Криму з боку РФ", - наголошується в заяві МЗС.

Нагадаємо, раніше британське видавництво Oxford University Press випустило соціально-економічний атлас світу на 2016 рік, на якому анексований Крим зобразили частиною Росії. А вже на початку року розгорівся ще один скандал, коли на офіційній сторінці російського представництва компанії Coca Cola розмістили вибачення перед росіянами за те, що на карті немає окупованого Росією Криму. Після цього українці закликали бойкотувати продукцію компанії, а пильні юзери знайшли карту з Кримом у складі Росії і на сайті головного конкурента Coca Cola – компанії Pepsi. Coca Cola офіційним документом пізніше вибачилась перед Україною за "російський" Крим, а от від Pepsico жодних офіційних коментарів не надходило.

Повʼязані теми:

Наступна публікація