Із Портнова фактично зняли санкції

Із Портнова фактично зняли санкції

Санкції із Портнова мають зняти / Фото: УНІАН

Рішення суду набуло чинності.

Сьогодні, 8 січня, почало діяти рішення Суду Європейського Союзу про зняття санкцій із колишнього першого заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова.

Про це сам екс-чиновник повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, Рада ЄС не подала апеляційну скаргу у встановлені терміни щодо рішення Суду ЄС від 26 жовтня 2015 року, який визнав протиправними всі рішення Ради ЄС про введення міжнародних санкцій проти нього.

Ще 26 жовтня 2015 року суд ЄС визнав безпідставними санкції проти Портнова та зняв арешт із його майна.

"Слід констатувати, що з цього моменту рішення люксембурзького суду стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися, як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу", - написав Портнов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

Решение Суда ЕвросоюзаPortnov VS EU Council вступило в силу.Сегодня канцелярия Суда в Люксембурге сообщила, что Совет...

Опубликовано Андрей Портнов 8 января 2016 г.

Також екс-чиновник написав, що нібито вже "відправив у Брюссель повідомлення з реквізитами свого рахунку в українському банку, куди Раді Євросоюзу потрібно перерахувати гроші за рішенням люксембурзького суду".

У жовтні судді постановили, що єдиною причиною для накладення санкцій на Андрія Портнова був лист від Генеральної прокуратури України, в якому ГПУ стверджувала, нібито інформація слідства дозволяє говорити, що екс-чиновник режиму Віктора Януковича серед інших причетний до "розтрати значної кількості державних коштів та їх нелегального виводу за межу України".

Однак, за даними суду, лист від України не містив жодних інших деталей щодо фактів, звинувачення в яких приписувалося позивачу. Таким чином, цього було недостатньо для запровадження санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація