Із української бібліотеки у Москві вилучили дитячий журнал за "екстремізм"

Із української бібліотеки у Москві вилучили дитячий журнал за "екстремізм"

Українську бібліотеку у Москві підозрюють у екстремізмі / Фото: mosbul.ru

Силовики побачили у журналі "зображення прапору "Правого сектору".

У середу від самого ранку у Бібліотеці української літератури у Москві проводять обшук на наявність так званої екстремістських видань.

Про це розповів кореспондент ТСН, зауваживши, що біля дверей будівлі стоїть співробітник ОМОН у масці і не пускає нікого всередину.

За словами директора бібліотеки Наталі Шариної, спочатку силовики провели обшук у неї вдома і вилучили книгу-збірник досліджень про Голодомор, видання Оксани Забужко, декілька примірників газети "Час руху" від 2011 року та грамоти від колишніх керівників України.

Також Шарина наголосила, що у бібліотеці слідчі проводять обшук у рамках кримінальної справи, яка була порушена ще в 2010 році, тоді так само за надуманими ознаками проводились репресії проти читальні.

Наразі правоохоронці вилучили з бібліотеки журнал "Барвінок" за начебто зображення прапору "Правого сектору" та сім книжок Дмитра Павличка, а зі спеціального зберігання - книжки з історії України, зокрема присвячені Степану Бандері та ОУН-УПА. Хоча жодна з них не входить до списку заборонених.

Зазначимо, також співробітники російської спецслужби зранку проводили обшук у квартирі лідера української діаспори у Москві Валерія Семененка, після чого його заарештували. Зв'язку із чоловіком наразі немає.

Нагадаємо, силовики влаштували "маски-шоу" у Бібліотеці української літератури у Москві. ОМОН шукає у читальні "русофобські" газети.

У бібліотеці української літератури у Москві проводять обшук

У бібліотеці української літератури у Москві проводять обшук

Повʼязані теми:

Наступна публікація