Ізраїль прийме на роботу тисячі українців - Порошенко

Ізраїль прийме на роботу тисячі українців - Порошенко

Країни підпишуть відповідну угоду / Фото: Сайт президента України

Між країнами найближчим часом буде підписано відповідну угоду.

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу домовились посилити двосторонні економічні відносини.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Йдеться, зокрема, про інтенсифікацію повітряного сполучення між двома країнами, чому сприяє безвізовий режим.

"Найближчим часом очікується підписання угоди, яка дозволить українським робітникам, зокрема, будівельникам, працювати в Ізраїлі, що забезпечить робочими місцями тисячі українців, - зазначив Порошенко.

Крім того, політики домовилися про спільну роботу в аграрному секторі: навчання українських аграріїв сучасним технологіям і розробка програми співробітництва в окремих галузях машинобудування.

Домовлено також про укладання Угоди про зону вільної торгівлі між двома країнами, яке очікується в першій половині наступного року. З цього приводу Порошенко зазначив, що "вже зараз кожна друга хлібина в Ізраїлі виготовляється з українського борошна".

Також сторони обговорили ситуацію на Близькому Сході і війну на Донбасі.

Говорячи про контекст координації дій двох країн на міжнародній арені, Президент України повідомив: "Нами домовлено про обмін інформацією та спільну координацію дій в міжнародних організаціях з урахуванням обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН".

Загалом оцінюючи свій візит, Президент України відзначив, що він є дуже вдалим: "Нам вдалося побудувати відносини довіри".

Нагадаємо, що у ході зустрічі між політиками президент Ізраїлю виступив за негайну деокупацію Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація