Кабмін створив спеціальну группу для розробки нової податкової реформи

Кабмін створив спеціальну группу для розробки нової податкової реформи

За словами прем'єр міністра України, зміни до податкового законодавства мають бути сталими та передбачуваними для бізнесу.

Кабінет міністрів України створив групу з розробки податкової реформи.

Про це повідомили у прес-службі уряду.

Перше засідання групи має відбутися вже завтра, 9 червня.

Володимир Гройсман наголосив, що необхідно повернутися до розробки і здійснення податкової реформи у країні. За його словами, зміни до податкового законодавства мають бути сталими та передбачуваними для бізнесу.

До спеціальної групи увійшли народні депутати, експерти, чиновники і завданням якої стане розробка законопроекту про податкову реформу в Україні.

"Ми маємо напрацювати підходи до якісної податкової реформи та здійснити її якомога швидше. Ці зміни мають бути прийняті так, щоб і держава, і бізнес мали достатньо часу підготуватися, а потім потрібно накласти мораторій на будь-які зміни до податкового законодавства на 3-5 років. Це дасть бізнесу прогнозованість", - наголосив прем'єр-міністр Гройсман.

Нагадаємо, Верховна Рада 2 червня, ухвалила законопроект, який передбачає скасування оподаткування пенсій. За нього у другому читанні проголосували 274 народні депутати.

Згідно із законом, від  оподаткування пенсії звільняють як тих пенсіонерів, що працюють, так і тих, що не працюють.

Водночас пенсії, які становлять більше 10 оподаткованих мінімумів для осіб які втратили працездатність, а це 10740 грн, будуть оподатковуватись за ставкою 80%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація