Кабмін у понеділок вирішить, що робити з російськими фурами

Кабмін у понеділок вирішить, що робити з російськими фурами

Фото: Facebook/Дмитро Василенко

В уряді щоденно моніторять ситуацію із транспортною блокадою.

У понеділок, 15 лютого, відбудеться засідання уряду, на якому буде схвалене рішення щодо ситуації із заблокованими на українському кордоні російськими фурами.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

В уряді також зазначили, що 12 лютого відбулася урядова нарада з приводу цієї ситуації. На ній Мінінфраструктури ініціювало проведення щоденних засідань Оперативного штабу реагування за участі представників Мінекономрозвитку, ДФС, Держприкордонслужби, Національної поліції та інших зацікавлених органів влади.

"Основним завданням штабу є постійний моніторинг ситуації, що склалася, та вироблення узгодженої пропозиції на розгляд Кабінету Міністрів. На даний час також проводяться технічні консультації з представниками Європейської Комісії та окремими державами-членами ЄС", - йдеться у повідомленні.

Безстрокова акція з блокування руху російських фур поширюється Західною Україною

Безстрокова акція з блокування руху російських фур поширюється Західною Україною

Нагадаємо, що 12 лютого активісти трьох областей – Львівської, Закарпатскьої та Волинської –розпочали безстрокову акцію блокування російських фур, які прямують в напрямку Європи. Згодом до них приєдналися ще шість областей.

У відповідь на це Росія в неділю, 14 лютого, почала блокувати рух українських вантажівок. У Міністерстві транспорту РФ повідомили, що такі заходи зберігатимуться до врегулюванн ситуації з "неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація