Канадський міністр розповіла, у яких сферах буде співпраця з Україною

Канадський міністр розповіла, у яких сферах буде співпраця з Україною

Фото: Getty Images

Підтримка Канадою України зумовлена стратегічним партнерством.

Економічна підтримка України Канадою є однією з найкращих із тих, що існують зараз.

Таку думку ТСН висловила міністр з міжнародної торгівлі Канади Христя Фрілянд.

Вона зазначила, що підписана у Києві угода про зону вільної торгівлі між двома державами має бути проголосована у двох парламентах, тому не слід швидко розчаровуватися.

"Але, я думаю, це повинно статися душе швидко і з канадського боку, і з українського також", - вважає Фрілянд.

За її словами, підтримка Канадою України зумовлена стратегічним партнерством. "Ми розуміємо, що Україна зараз воює за демократію, демократичні цінності, мультикультурні цінності і ми розуміємо, що маємо обов'язок підтримувати Україну. Ми вважаємо, що економічна підтримка є однією з найкращих, що може бути. Ми бачимо великі економічні можливості співпраці з Україною. Я думаю, що головним сектором (співпраці) є аграрний. Очевидно, бо ми є дві міцні аграрні країни. Також ІТ-сектор. Є вже дуже велика співпраця, наприклад, фірми Canadian Tire, яка дуже успішно співпрацює з українськими техніками. Є також дуже великі можливості в секторі сервісів, фінансових послуг, страхування тощо", - переконана міністр з міжнародної торгівлі Канади.

Христя Фрілянд також додала, що в Канаді вважають великими перспективи розвитку авіаційного співробітництва з Україною.

Нагадаємо, Україна і Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі, переговори щодо якої тривали шість років. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують, що зона вільної торгівлі буде передбачати зняття торговельних обмежень та повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Зокрема, відразу після вступу в силу скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку. Протягом 3-7 років скасовуються мита на ряд агропродукції, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, включаючи комплектуючі до літаків, автомобілі і трактори. Документ дає можливість українським і канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

Як минає офіційний візит канадського прем'єра Джастіна Трюдо в Україну

Як минає офіційний візит канадського прем'єра Джастіна Трюдо в Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація