Канадський прем'єр Трюдо із сином відпочив у Львові

Канадський прем'єр Трюдо із сином відпочив у Львові

Фото: Reuters

Після офіційної програми на Яворівському полігоні в політика почалася приватна частина візиту.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо став першим іноземним прем'єр-міністром, що побував на Яворівському полігоні. На Львівщину він приїхав подивитись, як під керівництвом канадських інструкторів тренуються українські військові та провів із земляками закриту зустріч, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Журналістів для висвітлення візиту Трюдо привезли завчасно. Білою стрічкою обгородили місця, за які заходити не можна. Канадський прес-офіцер провів інструктаж. "Ви можете знімати обличчя тільки тих канадських солдатів, які мають іменні нашивки на формі. Якщо їх немає, але вони у великих балістичних окулярах, то теж можна. Запитання до прем'єр-міністра не передбачені. І наголовніше: я певен, що все буде добре. Але раптом щось станеться, наприклад когось поранять, то цього висвітлювати неможна. Такі правила", - пояснив Жан-П'єр Колом.

Джастін Трюдо спостерігав за навчаннями українських військових на Яворівському полігоні

Джастін Трюдо спостерігав за навчаннями українських військових на Яворівському полігоні

Кортеж канадського прем'єр-міністра складається з десятка машин. Сам Трюдо виходить із другого джипа. На політикові світлі штани і темний піджак. Особлива увага до шкарпеток, адже відомо, що глава уряду Канади полюбляє кольорові і з візерунками. Та на полігон він приїхав у звичайних синіх.

На Яворівському полігоні на міжнародних навчаннях працюють 200 канадських інструкторів. Разом з іншими вони впродовж року перепідготують за стандартами НАТО п'ять українських батальйонів . У Міноборони кажуть, що вже є домовленість про те, що участь канадських інструкторів у багатонаціональній тренувальній місії буде подовжено. "Буде продовжуватися програма навчань українських офіцерів у військових вишах Канади. Ми говорили про те, шоб розширити підготовку сержантів, Є такі специфічні галузі, де теж канадський досвід був би дуже корисний. Наприклад, індивідуальна підготовка розвідників", - розповів заступник міністра оборони України Ігор Долгов.

Окрім нових гарантій про співпрацю та підтримку, канадська делегація привезла символічний прапор від української діаспори в Канаді. На ньому кожен написав свої побажання військовим. Уже днями цей привіт із Канади передадуть на передову АТО.

Після показових виступів бійців Трюдо провів зустріч із військовими своєї країни. Вона тривала не довше 30 хвилин. Далі в канадського прем'єра почалася приватна програма візиту. Відомо, що поки Трюдо-старший дивився на Львів з оглядового майданчика Високого замку, Трюдо-молодшийв супроводі трьох охоронців частувався гарячим шоколадом в одній зі львівських кав'ярень.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація