Канал 1+1 звернеться до НАБУ з проханням дозволити транслювати свідчення Кононенка та Абромавичуса на поліграфі

Канал 1+1 звернеться до НАБУ з проханням дозволити транслювати свідчення Кононенка та Абромавичуса на поліграфі

В будь-який момент канал може забезпечити онлайн-трансляцію цієї події.

Народний депутат Ігор Кононенко назвав ток-шоу "Право на владу" умови, за яких згодний пройти поліграф. Дослідження має відбутись у Національному антикорупційному бюро, за присутності детективів та обвинувача – міністра Айвараса Абромавичуса.

Канал 1+1 сподівається, що політик матиме всі умови для проходження "детектору брехні", а НАБУ, своєю чергою, забезпечить неупереджене та якісне дослідження. Зі свого боку канал звернеться до НАЬУ з проханням дозволити транслювати цю подію у прямому ефірі, адже гучні звинувачення та заяви обох політиків сколихнули громадськість, і українці повинні мати можливість дізнатись результат дослідження. Вже у п'ятницю, 5 лютого, 1+1 направить до Антикорупційного бюро відповідне прохання, а зі свого боку зобов'язується організувати пряму трансляцію у прямому ефірі або ж на сайті ТСН.ua.

Крім того, наразі невідома позиція самого міністра Айвараса Абромавичуса щодо його власної участі у дослідженні на поліграфі.

Про проходження "детектору брехні" першим заговорив сам Ігор Кононенко, коментуючи обвинувачення з боку міністра.

"Я пропоную і наполягаю, разом з паном Абромавичусом пройти детектор брехні щодо висунутих ним обвинувачень", - заявив нардеп.

Ток-шоу "Право на владу" запросило Кононенка та Абромавичуса пройти поліграф у присутності журналістів, проте Кононенко не пристав на цю пропозицію, а назвав свої умови дослідження.

Канал 1+1 просить НАБУ дозволити пряму трансляцію свідчень політиків на поліграфі

Канал 1+1 просить НАБУ дозволити пряму трансляцію свідчень політиків на поліграфі

Нагадаємо, 3 лютого, глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ та нав'язування сумнівних осіб у команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника глави фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади у держкомпаніях та на крісло заступника міністра. 

Сам Кононенко заяву міністра називає спробою перекласти відповідальність за невдачі у роботі МЕРТ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація