Карпюк і Клих готують позов до ЄСПЛ

Карпюк і Клих готують позов до ЄСПЛ

Фото: Facebook/Антон Наумлюк

За словами консула, в'язнів неодноразово катували для вибивання свідчень.

Українські політичні в'язні Микола Карпюк і Станіслав Клих, яких утримують у російській в'язниці, через консулів України передали документи для підготовки позову до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, передає УНІАН.

"Сьогодні консульські посадові особи генерального консульства України в Ростові-на-Дону відвідали в СІЗО-1 м. Грозний українських політв'язнів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха, заарештованих у результаті підступної операції спецслужб РФ та засуджених російським судом за грубо сфальшованими звинуваченнями за нібито "участь у другій чеченській війні в складі групи бойовиків на чолі з Арсенієм Яценюком", – сказав Москаленко.

Він наголосив, що ані Карпюк, ані Клих раніше в Чечні ніколи не бували.

"В ізоляторі для вибивання свідчень до українців застосовували звірячі тортури, зокрема, під'єднували до особливо чутливих частин тіла електрострум, застосовували психотропні засоби", – нагадав Москаленко.

"Карпюк та Клих підписали та передали консулам необхідні документи для підготовки позову до Європейського суду з прав людини. Піднімаймо свій голос за свободу незламних борців", – додав він.

Нагадаємо, російське правосуддя вибиває катуваннями "екстремістські" показиУкраїнські політичні в'язні Станіслав Клих і Микола Карп'юк засуджені російським судом на 20 і 22 з половною роки у колонії суворого режиму. Цей вирок чеченського суду адвокати сподівалися оскаржити у російському Верховному суді, однак цього тижня українці стали свідками ще одного відвертого знущання з правосуддя. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація