Каськіва можуть повернути в Україну лише влітку 2017 року

Каськіва можуть повернути в Україну лише влітку 2017 року

Фото: УНІАН

Екстрадиція може затягнутися на місяці.

Генеральна прокуратура прогнозує вирішення питання про екстрадицію в Україну колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва протягом 9 місяців, тобто до червня 2017 року.

Про це, посилаючись на інформоване джерело, повідомляють Українські Новини.

"Сумарно (питання екстрадиції може зайняти) 9 місяців", - сказав співрозмовник.

За його словами, Каськів на даний момент знаходиться під вартою і "умови у нього не найкращі".

Співрозмовник повідомив, що Каськіву "є що втрачати" і це повинно утримати його від спроби втекти в разі внесення застави 600 тис. доларів.

Також за інформацією джерела, Каськів володіє деякими активами в Панамі, зокрема елітним житлом, і в подальшому це майно може бути заарештовано.

Нагадаємо, що раніше заступник генпрокурора України Євген Єнін, повідомив що до Каськіва було застосовано тимчасовий арешт терміном до 40 діб на підставі ухвали панамського суду від 25 серпня.

"У разі потреби панамський суд може застосувати також екстрадиційний арешт на підставі запиту ГПУ про видачу особи, оригінал якого вже передано до Панами", - додав Єнін.

Як відомо, Каськіва затримали у Панамі в ніч на 8 вересня. Пізніше його арешт підтвердив Інтерпол.

Згодом стало відомо, що Каськів подав клопотання про політичний притулок у Панамі.

Екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва підозрюють у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках – 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія", як виявилося фіктивних.

Також повідомлялося, що за офшорами, на які виводилися гроші з Агентства Національних проектів, яке очолював Владислав Каськів стоять Сергій Льовочкін та Іван Фурсін. У прес-службі Льовочкіна спростовують інформацію програми "Слідство.Інфо" щодо офшорів

Повʼязані теми:

Наступна публікація