Каськіва схопили в Панамі через хвалькувате фото: екс-чиновник планував тікати на Кубу

Каськіва схопили в Панамі через хвалькувате фото: екс-чиновник планував тікати на Кубу

Владислав Каськів / Фото: УНІАН

У разі його згоди на добровільну видачу екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою, повідомили в ГПУ.

Колишнього главу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва затримали в Панамі. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "Українська правда".

Він зауважив, що після затримання протягом 48 годин має відбутися слухання в справі.

"У разі його згоди на добровільну видачу екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів для узгодження всіх процедурних питань з українською стороною (надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Тукумен для здійснення передачі, та узгодження всіх логістичних питань)", –  сказав Луценко.

Водночас у разі відмови від добровільної видачі, за законодавством Панами стороні надається 60 днів для захисту своїх інтересів та подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України.

"Проте панамська сторона запевняє, що наразі не бачить підстав для відмови у видачі Каськіва. Також на цей час у діях Каськіва на території Панами не виявлено порушень кримінального законодавства країни", – запевнив він.

Луценко запевняє, що "в разі вчинення Каськівим кримінального правопорушення, це не стане перешкодою до його видачі, оскільки Україна і Панама зможуть домовитися про подальше повернення громадянина України до Панами для проведення суду та відбування покарання (така практика використовується при видачі громадян США)".

Як розповів заступник генпрокурора Євген Єнін на брифінгу у Києві, Каськів планував втекти на Кубу.

"Останніми днями було зафіксовано спробу Каськіва купити квиток на Кубу, але у встановлений момент він не з'явивися на посадку, де його чекали представники спецслужб", – сказав Єнін.

Він додав, що після того, як Каськів "зухвало хизувався селфі з поліцейським у Панамі", українська сторона попросила панамську владу посилити нагляд за ним і пізніше передала клопотання про тимчасовий арешт.

Нагадаємо, раніше Каськів опублікував фото разом з поліцейським в Панамі, спростувавши інформацію про своє затримання. 

Владислава Каськіва звинувачують у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках на суму 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія". Також розслідується ще кілька епізодів на значно більші суми розкрадань державних коштів.

Каськів був лідером партії "Пора", яка брала участь у Помаранчевій революції. З 23 грудня 2010 року до 15 березня 2014 року він був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Крім того, Каськів запам'ятався завдяки скандалу з лижним інструктором з Іспанії.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація