Керівник інституту Амосова, де лікують Корбана, є фігурантом корупційних скандалів

Керівник інституту Амосова, де лікують Корбана, є фігурантом корупційних скандалів

Корбана госпіталізували до лікарні із засідання суду. / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Окрім начальника лікарні у справі Корбана є й інші учасники, які перебувають під слідством. 

В. о. голови інституту ім. Амосова Василь Лазоришинець, з дозволу якого було видана медична довыдка про задовільний стан здоров'я лідера партії УКРОП Геннадія Корбана і його можливість участі у судовому засіданні, є фігурантом кількох корупційних скандалів.

Про це у своєму Фейсбуці написав колишній заступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

"Корбана судить майже звільнений за порушення присяги суддя в суді, керівник якого одружена з високопоставленим представником прокуратури. І все це відбувається на підставі медичних висновків менеджменту медичного закладу, яка перебуває під слідством цієї ж прокуратури", - зазначає Портнов.

 

После моего вчерашнего материала о том, что судья до делу Геннадия Корбана находится в прямой зависимости от правящей вл...

Posted by Андрей Портнов on Sunday, December 27, 2015

Крім того, минулого року журналісти виявили, що сім'я Лазоришинця володіє приватною клінікою, аптекою і їдальні на території Інституту Амосова (вся ця власність працює донині). Варто зазначити, що директор інституту Амосова - дуже впливова посада. При призначенні він автоматично стає головою Асоціації кардіохірургів України, що говорить про пряму залежність від влади. 

Зазначимо, що 27 грудня адвокати Корбана Оксана Томчук та Олексій Шевчук заявили, що прокуратура вимагала приводу Корбана до суду на підставі протоколу допиту лікарів інституту ім. Амосова і свідків. Колегія лікарів Амосова зробила висновок, що Корбан зможе рухатись за допомогою нош чи лікаря.

За словами Шевчука, на основі матеріалів, які сторона захисту побачила, прокуратура звернулась з клопотанням на дозвіл про затримання. "У цьому клопотанні про дозвіл на затримання Корбана, жодної інформації... нічого немає про те, що вчора суд доручив провести судово-медичне обстеження, навіть нічого немає про оці протоколи допиту свідків, нібито свідків, який вони здійснили сьогодні вранці".

Корбану вночі підсунули повістку до суду просто під двері палати у лікарні

Корбану вночі підсунули повістку до суду просто під двері палати у лікарні

Раніше стало відомо, що окрім начальника лікарні, який є фігурантом корупційних скандалів, у справі Корбана є й інші учасники, які перебувають у прямій залежності від правлячої влади. З'ясувалося, що головуючий у справі Корбана суддя Микола Чаус перебуває в процедурі звільнення за порушення присяги.

Адвокати вже давно називають Чауса одним з головних фальсифікаторів справ у столиці. Він відзначився репресіями над автомайданівцями взимку 2014-го і через це перебуває під слідством. Показово, що ім'я Чауса вже не раз звучало на засіданнях дисциплінарної комісії Вищої ради юстиції.

Рішення про чергове затримання Корбана виносив скандальний суддя Микола Чаус

Рішення про чергове затримання Корбана виносив скандальний суддя Микола Чаус

Крім цього, стало відомо, що голова Дніпровського суду Києва Неля Ластівка іноді допомагає заробити на життя Ігорю Кононенку і Руслану Князевичу, які саме в цьому суді встановлюють контроль над найбільшим в Києві торговим центром Sky Mall.

Нагадаємо, 31 жовтня у Дніпропетровську СБУ затримала лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана. Крім того, правоохоронці провели обшуки в офісах партії і помешканнях членів політсили, в тому числі і її лідера.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення. 

6 листопада Печерський суд обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці цілодобово - до 31 грудня 2015 року. Генпрокуратура оскаржила його, а 17 листопада апеляційний суд переніс засідання щодо запобіжного заходу лідеру "УКРОПу" на 1 грудня.  Корбана залишили під домашнім арештом до кінця року.

Як Геннадія Корбана доставляли до Дніпровського районного суду

Як Геннадія Корбана доставляли до Дніпровського районного суду

Увечері 24 грудня в квартиру до лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана увірвалися озброєні спецназівці і вивезли його в невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Корбан був доставленний в Київ співробітниками СБУ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

У суботу, 27 грудня, Дніпровський районний суд Києва продовжив засідання за клопотанням прокуратури щодо зміни запобіжного заходу лідеру партії "УКРОП" Геннадію Корбану з домашнього арешту на утримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація