Кернес показав сліди від поранення і заявив, що в нього стріляли через політику

Кернес показав сліди від поранення і заявив, що в нього стріляли через політику

Кернес в Ізраїлі дав перше інтерв'ю для українського ЗМІ

В ексклюзивному інтерв'ю ТСН мер Харкова припустив, чому його хотіли вбити.

Оговтався і повернувся до виконання службових обов'язків. Геннадія Кернеса ізраїльські лікарі не лише вивели зі штучної коми, а й повернули до активного життя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Обережно піднімаючи простирадло, дружина Кернеса показує зашитий живіт. На спині – ще більший шов. Ноги у спеціальних обладунках.

Таким побачила Кернеса Україна завдяки ексклюзивному інтерв'ю ТСН - вперше після замаху на його життя.

"Я живий. Я такий… Але я, слава Богові, живий", - каже мер Харкова.

Лікарі не приховують – його випадок є унікальним. Вижити після такого важкого поранення шансів дуже мало. А Кернес не тільки живий – він уже самостійно сидить, харчується і навіть керує Харковом. Поки що – телефоном.

Кернес оговтався і вимагає справжнього розслідування

Кернес оговтався і вимагає справжнього розслідування

У реабілітаційному центрі мер перебуває другий день. Загалом це четвертий відтоді, як його вивели зі штучної коми у військовому шпиталі, де й оперували.

Загалом Кернес переніс три операції. Одна тривала 8 годин.

Ізраїльські лікарі говорять про високий професіоналізм харківських колег. Водночас попереджають, що реабілітація може бути складною. Бо куля, яка пройшла на виліт, зачепила хребет.

Версій замаху на вустах людей – купа. Від неймовірних – поранення як шанс утекти з країни фігурантові кримінального провадження – до кримінальних розборів. Сам Кернес наполягає винятково на політичній версії.

"Це прикордонне місто. Я залишаюся поки на цій версії, я не можу прийняти іншу версію", - каже Кернес.

"Вигідно багатьом, але головне, що тут можна розглядати як з боку, що я проукраїнський політик, я не за те, щоб Харків у складі Росії, я за те, щоб Харків у складі України", - наполягає мер міста.

Із лікарняного ліжка Кернес вимагає професійного, а не формального розслідування, як це нині йому видається. Каже, що за 4 дні, відколи він оговтався, слідчі з ним не намагалися зв'язатися. Поки лише опитують коло його знайомих.

"Я не хочу нікого навчати, але чомусь багато злочинів швидко розкривається або фабрикується, в тому числі й мене. Те, що я знаю, я не заважаю і не можу заважати. Але. Що я знаю – зараз це дитячий садочок", - каже Кернес.

Як уже повідомлялося, заради Кернеса в елітній клініці розвалили стіну між палатами та поставили нові унітази.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація