Кернес поскаржився, що йому набрид суд

Кернес поскаржився, що йому набрид суд

Фото: УНІАН

Наступне засідання відбудеться 30 травня.

У Київському райсуді Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса підсудний без дозволу демонстративно залишив залу зі словами "Мені це набридло", але незабаром повернувся.

Така була реакція Кернеса на харківську активістку, яка під час допиту свідків почала знімати процес на відео. Після оголошеної суддею перерви Кернес з вибаченнями повернувся до зали. Адвокати Кернеса тут же подали клопотання про притягнення активістки до відповідальності за порушення порядку, прохаючи накласти на неї штраф і заборону на відвідування суду. Прокурор Ганилов просив суддю попередити активістку про неприпустимість порушення порядку у суді. В результаті, суддя видалив активістку із залу. Суд продовжив допит свідків звинувачення. Зокрема, свідок Васильєв надав свідчення проти Кернеса, чиї люди свого часу затримали й побили потерпілих Олександра Кутяніна й Сергія Ряполова.

Кернес своєю чергою пообіцяв поскаржитися генпрокуророві Юрієві Луценку на держобвинувача за його "навідні" запитання свідкові.

Наступне засідання суду призначене на 30 травня.

Зазначимо, мера Харкова і його охоронців звинувачують у викраденні, катуваннях і погрозах убити активістів харківського Євромайдану Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація