Керрі летить до Росії, аби обговорити ситуацію у Сирії та справу Савченко

Керрі летить до Росії, аби обговорити ситуацію у Сирії та справу Савченко

Фото: Reuters

Про це повідомив представник Держдерпартамента США.

Головною темою московського візиту глави Держдерпартамента США Джона Керрі буде ситуація в Сирії. Як заявив представник американського відомства Джон Кірбі, мета візиту Кері продовжити пошук просування політичного процесу в Сирії.

"Очевидно, що є і інші питання для дискусії в наших двосторонніх відносинах з Росією, але головною темою дискусії стане Сирія", — сказав він, додавши, що Держдеп не знає, не розуміє і не може коментувати мотиви, які спонукали главу Росії оголосити про виведення російських ВКС з Сирії.

Джон Кірбі розповів також, що в ході візиту Керрі в Москву, ймовірно, будуть обговорюватися питання, пов'язані з Україною і, зокрема, ситуація з Надією Савченко.

"У будь-яких наших розмовах з представниками російської влади раніше обов'язково порушувалися й інші питання. Звичайно, Україна — один з них, і я очікую, що вони будуть говорити про ситуацію в Україні і зокрема про імплементацію Мінських домовленостей. Немає нічого дивного, якщо про це говоритимуть в Москві", - сказав Кірбі, підкресливши, що американська сторона ще раз закликає Росію звільнити льотчицю.

Нагадаємо, що депутати Європарламенту опублікували лист до верховного представника ЄС у питаннях із закордонних справ Федеріки Могеріні із закликами ввести санкції проти президента Росії і ще 28 осіб через справу Надії Савченко. 

Депутати пропонують покарати людей, які причетні до затримання і перевезення в Росію української льотчиці. У документі йдеться про заборону в'їзду таким особам в ЄС, заморожування їхніх банківських активів і вилучення майна, знайденого на території Євросоюзу. Російський президент – перший номер у списку з 29 імен. Саме йому, впевнені європейські депутати, належить політичне рішення у справі Савченк

Повʼязані теми:

Наступна публікація