Керрі почув у Києві про Будапештський меморандум і майбутнє загострення на Донбасі

Керрі почув у Києві про Будапештський меморандум і майбутнє загострення на Донбасі

Фото: Reuters

Американець акцентував, що українська економіка є єдиною в регіоні, котра зростає.

Україну відвідав держсекретар США Джон Керрі. Напередодні саміту НАТО він пообіцяв, що США продовжуватимуть санкційний тиск на Росію, доки не буде звільнено окуповані території Криму та Донбасу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Безперечно, що ми не обійшли увагою і теми надання гарантій безпеки Україні з боку Сполучених Штатів на фоні Будапештського меморандуму. Для українського народу важливо відчувати, що в протистоянні зі складними зовнішніми викликами з нами поруч стоїть потужний стратегічний партнер", - прокоментував розмову з гостем президент Петро Порошенко. Він також розповів американцю, як в Україні боряться з корупцією.

Керрі у відповідь заявив, що це матиме позитивні наслідки. "Попри багато прогнозів, саме через важкі рішення, які зробив президент Порошенко, економіка України зростає – на відміну від інших економік регіону. Це індикатори позитивних змін, які виходять з тяжких політичних рішень", - пояснив американський гість.

Держсекретар США Джон Керрі прибув до Києва

Держсекретар США Джон Керрі прибув до Києва

Після президента Керрі мав розмову з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і спікером Ради Андрієм Парубієм. Останній заявив про плани Росії загострити ситуацію на Донбасі. "Нам відомо, що у найближчий період активізуються дії окупаційної армії. Є інформація щодо активізації дій як на фронті, так і для дестабілізації ситуації всередині нашої країни. Ми не допустимо дестабілізації. І дуже розраховуємо на те, що наш стратегічний партнер – Сполучені Штати – допоможуть нам", - заявив голова Верховної Ради. У свою чергу Керрі запевнив, що Україна відчує підтримку, зокрема і на саміті НАТО у Варшаві.

Як уже повідомлялося, Керрі закликав Україну дотримуватись Мінських домовленостей і зауважив, що двері НАТО завжди будуть відкритими для нашої країни. Також головний американський дипломат заявив, що США надають Україні додаткові 23 млн доларів на гуманітарну допомогу

Повʼязані теми:

Наступна публікація