Керрі розповів, коли НАТО повернеться до колишніх стосунків із РФ

Керрі розповів, коли НАТО повернеться до колишніх стосунків із РФ

Фото: Reuters

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО "переглянуть роботу з укріплення східного флангу".

НАТО не повернеться до того рівня відносин з Росією, який був раніше, поки мінські домовлені не будуть виконані у повному обсязі.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі, — пише  УНІАН.

"НАТО було і має бути відкритим для політичного діалогу з Росією, але ми утримаємося від звичайної співпраці до виконання мінських домовленостей у повному обсязі. І це критично. Не робіть жодних помилок. Ми не визнаємо анексію та окупацію Криму", – зауважив Керрі.

Додамо, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО "переглянуть роботу з укріплення східного флангу".

"Ключовий аспект нашої реакції на дії Росії в Україні - це виконання зобов'язань, взятих в Уельсі щодо інвестицій в оборону, продовження посилення наших можливостей. Саме тому ми робимо свій внесок у 3,4 млрд доларів в ініціативу європейських гарантій", - резюмував Керрі.

Нагадаємо, політологи кажуть, що крах мінського процесу може призвести до зняття санкцій з Росії. Бо досі продовження антиросійських санкцій були чітко прив'язані до повної реалізації мінських домовленостей. Але на переговорах "нормандсьої четвірки" тема санкцій проти Росії не згадувалася в порядку денному. Попередня зустріч у такому форматі відбулася 4 березня 2016 року в Парижі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація