Керрі схвально відгукнувся про звільнення Савченко і нагадав Росії про решту бранців

Керрі схвально відгукнувся про звільнення Савченко і нагадав Росії про решту бранців

Фото: Reuters

Політик закликав Росію звільнити всіх заручників.

Держсекретар США Джон Керрі привітав звільнення нардепа Надії Савченко та помилування російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту, - пише "Українська правда".

"Я вітаю сьогоднішню звістку про те, що Савченко повернулася в Україну, і рішення влади про звільнення двох російських військовослужбовців, захоплених на українській землі і засуджених за пов'язані з тероризмом дії", - зауважив Керрі.

"Майже два роки тому Савченко взяли в полон в бою на сході України і насильно проти її волі вивезли до Росії. Її звільнення, після довгих поневірянь, в тому числі одиночного ув'язнення, є важливою частиною виконання зобов'язань Росії щодо мінських угод, і тепер повинні послужити стимулом для їх повної реалізації", - зазначив він.

Керрі також закликав Росію звільнити всіх заручників та незаконно засуджених осіб.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину.

Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню бранку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічав натовп журналістів та політики.

Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До слова, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були вимушені їхати до летовища своїм ходом.

Після зустрічі із журналістами та гнівної промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військовим та українцям за те, що повернулася. Крім того, вона вибачилася перед побратимами за те, що досі жива.

Президент України, своєю чергою, за незламність волі та жертовність вручив Савченко орден "Золота Зірка".

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну - Савченко

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну  - Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація