Керрі відвідає Європу, щоб обговорити ситуацію в Україні і Сирії

Керрі відвідає Європу, щоб обговорити ситуацію в Україні і Сирії

Фото: Reuters

Також політик відвідає Оксфордський університет.

Державний секретар США Джон Керрі цього тижня відбуває в європейське турне, в рамках якого відвідає Францію і Великобританію, обговорить ситуацію в Сирії і Україні, а також візьме участь у міжнародному антикорупційному саміті в британській столиці.

Про це повідомив заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер.

У Парижі держсекретар Керрі перебуватиме з 8 по 10 травня. Він зустрінеться з міністром закордонних справ Франції Жаном-Марком Еро з метою двостороннього обговорення ряду питань, у тому числі, Сирії і України.

Потім глава Держдепу відправиться до Великої Британії, де з 10 по 12 травня очолить американську делегацію на антикорупційному саміті в Лондоні, а також відвідає Оксфордський університет. Він проведе переговори з міністром закордонних справ Філіпом Хеммондом.

При цьому представник Держдепу не уточнив, які питання обговорюватиме Керрі зі своїм британським колегою.

Раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що зараз військові з США і Росії обговорюють відновлення перемир'я в Сирії. Держсекретар висловив сподівання на створення "більш стійкого механізму перемир'я в Сирії і повернення усіх учасників мирного процесу за стіл переговорів. При цьому він не виключив, що нова угода про припинення вогню буде прийнято вже в найближчі дні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація