Керрі вирушить в європейське турне, де обговорюватиме Україну

Керрі вирушить в європейське турне, де обговорюватиме Україну

Фото: Reuters

Глава Держдепу відправиться до Брюсселя, де 6-7 грудня приєднається до зустрічі міністрів закордонних справ НАТО.

Державний секретар США Джон Керрі 4-8 грудня перебуватиме в європейському турне, під час якого обговорюваме міжнародні проблеми, у тому числі ситуації в Україні.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, - пише Укрінформ.

"Впродовж 4-5 грудня держсекретар перебуватиме в Берліні, де зустрінеться з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, щоб обговорити співпрацю з цілого ряду регіональних і глобальних питань, у тому числі майбутнього НАТО, міністерської зустрічі в ОБСЄ, а також Сирії і України", - повідомив Кірбі.

Глава Держдепу відправиться до Брюсселя, де 6-7 грудня приєднається до зустрічі міністрів закордонних справ НАТО для обговорення подальших зусиль зі зміцнення безпеки Альянсу, забезпечення стабільності союзників на сході (на кордоні з Росією - ред) і на півдні, а також з метою зміцнення співробітництва між НАТО і ЄС.

У Брюсселі передбачається також переговори Джона Керрі з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні. Очікується, що йтиметься про співпрацю між США і ЄС "з ряду глобальних питань".

7-8 грудня держсекретар Керрі перебуватиме в Гамбурзі, Німеччина. Там пройде засідання Ради міністрів ОБСЄ за участю глав закордонних відомств 57 держав-учасниць Організації.

Нагадаємо, що раніше Керрі заявив, що Росія "заплатила величезну ціну" в результаті санкцій. "Рубль різко впав, капітал виводиться, безробіття зростає – все через те, що РФ сама собі завдає шкоду", - наголосив держсекретар.

У США можуть прискорити ухвалу рішення про нові санкції проти Кремля

У США можуть прискорити ухвалу рішення про нові санкції проти Кремля

Повʼязані теми:

Наступна публікація