Кириченко розповів, як отримав гроші за вбивство Щербаня

Кириченко розповів, як отримав гроші за вбивство Щербаня

Кириченко звинуватив Тимошенко у "полегшеній поведінці" / Фото: Українська правда

Свідок поскаржився, що Тимошенко з Лазаренком "ліплять" з нього організатора вбивства.

Свідок Петро Кириченко звинувачує колишніх прем'єр-міністрів України Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка у спробах зробити з нього організатора вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Про це Кириченко заявив у середу, 15 травня, в ході допиту у суді, пояснюючи, що саме спонукало його дати свідчення Генеральній прокуратурі України у справі про вбивство Щербаня, пише Уніан.

Читайте: Генпрокуратура відновила слідство у справі Щербаня через Кириченка

Також Кириченко розповів про обставини отримання грошових коштів від Тимошенко і Лазаренка за організацію вбивства.

"Він (Лазаренко, - ред.) мені дав півмільйона готівкою і сказав, щоб я передав їх Матросу (кримінальний авторитет Олександр Мільченко на прізвисько" Матрос ", - ред.). Тимошенко і Лазаренко потім перестали спілкуватися з Матросом... Я зустрівся з Тимошенко, здається, в "Націоналі", і сказав, що треба розраховуватися. А вона почала говорити дурниці, що у Щербаня і так багато ворогів. Тоді я звернувся до Лазаренка, і він мені сказав: не хвилюйся, Юля заплатить. Я спочатку не знав, за що ці гроші - Матрос мені розповів, що зробив для них роботу... Лазаренко дав мені команду, і я розрахувався з Матросом", - розповів Кириченко.

Таким чином, Кириченко фактично вказав на те, що Тимошенко безпосередньо причетна до організації вбивства Щербаня.

Читайте: Тюремники засмучені, що Тимошенко проміняла етапування на масаж

При цьому він спростував заяви Тимошенко про те, що вона ніколи не зустрічалася з одним з фігурантів справи про вбивство Щербаня Олександром Мільченком на прізвисько "Матрос".

"Але її бачили. Вона мені пише, що прощає мене, а я її - ні. Вона багатьом людям погане зробила, в тому числі і Лазаренку, і мені... Це все через неї і її полегшену поведінку", - зазначив Кириченко.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко декілька разів намагався привернути увагу слідчого судді Оксани Царевич на те, що Кириченко не дає вільні пояснення, а зачитує текст з паперу. Однак суд не реагував належним чином на його репліки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація