Китай відмовив Януковичу в кредитах

Китай відмовив Януковичу в кредитах

Віктор Янукович не зміг отримати для України кредит у Китаї / Фото: УНІАН

Сторони лише підтвердили чинні угоди.

Україна і Китай не уклали жодних кредитних угод під час візиту президента Віктора Януковича в Пекін.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ КНР Чен Гопін.

"Ні, не було", - відповів він на питання про підписання якихось кредитних угод.

При цьому Гопін додав, що Київ і Пекін готові до обговорення можливої взаємодії у фінансовій сфері.

"Сторони підтвердили необхідність виконувати вже чинні угоди, а також заявили про можливість проведення переговорів про подальшу співпрацю між фінансовими структурами Китаю та України", - сказав він.

Однак пізніше з'явилося повідомлення, що президент Віктор Янукович прогнозує за результатами досягнутих домовленостей у ході візиту отримати від Китаю 8 млрд доларів інвестицій.

"Ми підписали ті документи, які вже були підготовлені, сьогодні. Вони розширюють економічне співробітництво. Ми ще не рахували, скільки це буде в грошовому еквіваленті, але раніше ми вважали, що це було близько 8 млрд доларів залучення інвестицій в економіку України", - повідомив Янукович журналістам.

Президент також додав, що на переговорах обговорювалися питання в сфері авіа- і суднобудування, в енергетичній і агропромисловій сферах, а також про будівництво інфраструктурних проектів.

Як повідомляється, всього за підсумками візиту Януковича в КНР було підписано десять документів: два з них на президентському рівні - Договір про дружбу і співробітництво та Спільна декларація, а також вісім міжвідомчих документів.

Раніше повідомлялося, що президент України Віктор Янукович в Китаї може домовитися про інвестиції на суму понад 10 мільярдів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація