Клімкін попросив Могеріні направити дипломатів ЄС на оголошення вироку Савченко

Клімкін попросив Могеріні направити дипломатів ЄС на оголошення вироку Савченко

Клімкін попросив дипломатів ЄС бути присутніми на судилищі над Савченко. / Фото: УНІАН

Незаконна кримінальна справа проти Надії Савченко близька до завершення.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін попросив високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріку Могеріні направити дипломатів Євросоюзу на оголошення вироку українській льотчиці Надії Савченко.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Враховуючи те, що незаконна кримінальна справа проти Надії Савченко близька до завершення, я попросив би вас надати підтримку Україні, забезпечивши присутність представників ЄС – делегації ЄС і представників посольств держав-членів в РФ, а також представників неурядових організацій – на вирішальній стадії судового процесу", - йдеться у листі міністра.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

Надію Савченко на 27 день голодування доставили у суд

Надію Савченко на 27 день голодування доставили у суд

Повʼязані теми:

Наступна публікація