Клінтон і Трамп лідирують у власних партіях напередодні виборів у США

Клінтон і Трамп лідирують у власних партіях напередодні виборів у США

Спочатку вибори відбуваються виключно у партійній сфері

Президентські вибори в США відбудуться в листопаді.

Опитування, проведені перед внутрішньопартійними виборами Республіканської і Демократичної партій, що починаються 1 лютого в американському штаті Айова, говорять про лідируючі позиції Дональда Трампа і Хілларі Клінтон.

Опитування було проведено газетою Des Moines Register і агентством Bloomberg, - пише ВВС. Згідно з опитуванням, за висунення кандидатом від республіканців Дональда Трампа готові проголосувати 28% опитаних. За ним слідує сенатор від Техасу Тед Круз з 23%, на третьому місці сенатор від Флориди Марко Рубіо - 15%. У таборі демократів за висунення від партії Хілларі Клінтон готові проголосувати 45%, проти 42% у сенатора від Вермонта Берні Сандерса.

Президентські вибори в США відбудуться в листопаді.

Але спочатку вибори проходять виключно у партійній сфері: республіканці і демократи голосують окремо і тільки за представників своєї партії - хто стане кандидатом на виборах в листопаді.

Нагадаємо, що президентська кампанія в США почалася для Гілларі Клінтон зі скандалів.

Перш за все, скандал виник щодо фінансування кампанії Клінтон. Другий скандал - видали книгу, в якій працівники Білого дому згадують подробиці подій того часу, коли чоловік Гілларі, екс-президент США Білл Клінтон потрапив у пікантний скандал з Монікою Левінські і коли його подружню зраду обговорював весь світ.

Незважаючи на цю болючу витік інформації, Клінтон вперто рухається вперед у виборчому турі.

Нагадаємо, що нещодавно охорона вигнала мусульманку з заходу скандаліста Трампа.

Як відомо, 7 грудня Трамп закликав до "повної заборони всім мусульманам в'їжджати в США до тих пір, поки спецслужби не зрозуміють, що відбувається". На початку жовтня Трамп пообіцяв вислати з Сполучених Штатів всіх сирійських біженців у разі, якщо він стане президентом.

Він і раніше пов'язував терористичні прояви і віросповідання. Наприклад, у листопаді як відповідну міру на теракти в Парижі він запропонував "серйозно обміркувати" закриття мечетей в країні.

Його випади обурили громадськість - у Британії запропонували закрити в'їзд Трампу, Шотландський університет позбавив звання політика, а підтримав одіозного кандидата російський президент Володимир Путін.

Образливими написами на адресу Трампа розфарбували небо в каліфорнійському місті Пасадена

Образливими написами на адресу Трампа розфарбували небо в каліфорнійському місті Пасадена

Повʼязані теми:

Наступна публікація